Καλντέρα

Μόλις δει κανείς τις φωτογραφίες που μοιάζουν με καρτ ποστάλ και έχουν αποτυπώσει την ομορφιά της καλντέρας, ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Ερωτεύεται την άγρια ομορφιά της και αισθάνεται τη βαθιά ανάγκη να επισκεφθεί τη Σαντορίνη. Και η πραγματικότητα είναι ακόμα καλύτερη, πραγματικά! Η μεγαλύτερη καλντέρα στον κόσμο, βρίσκεται βυθισμένη στα βαθιά νερά του Αιγαίου και συνδέει τόσα πολλά μέρη. Και είναι εκπληκτική!
Ύστερα από ατελείωτα χρόνια ηφαιστειακών εκρήξεων και με τα σημάδια από τον καιρό να έχουν χαραχτεί επάνω σε κάθε πέτρα, η καλντέρα στέκεται ακόμη αγέρωχη και κάνει γνωστή την παρουσία της σε όλο τον κόσμο. Κατά μήκος της, θα βρείτε ολόλευκα χωριουδάκια να σκορπούν τη μαγεία τους. Κυριολεκτικά κρέμονται από τα βράχια, έχοντας χτιστεί αμφιθεατρικά και προσφέροντας την πιο ξεχωριστή θέα. Εκεί θα δείτε επίσης ξωκλήσια με μπλε θόλους και ασβεστωμένους τοίχους ή άγριους θάμνους που αντιστέκονται στη βαρύτητα.
Η καλντέρα είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Σαντορίνης. Είναι συνώνυμες οι δύο έννοιες ή καλύτερα συνδεδεμένες μεταξύ τους σε έναν αιώνιο δεσμό. Μετά την αναρρίχηση στα βράχια ή μετά από έναν χαλαρωτικό περίπατο στα γραφικά σοκάκια των Φηρών ή της Οίας, ατενίστε τη θέα. Θα μείνετε άφωνοι, σχεδόν σε δέος, απολαμβάνοντας αυτό το θαύμα της φύσης που χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο, τόσα πολλά χρόνια για να διαμορφωθεί. Και η εμπειρία αξίζει τον κόπο!
ακολουθήστε μας
Cape 9
Ακρωτήρι, Σαντορίνη 84 700
ΤΗΛ: +30 22860 83595
E-MAIL: info@cape9.gr
Αρ. Γνωστοποίησης: 1051792
Αρ. Γνωστοποίησης: 1051795
Αρ. Γνωστοποίησης: 1051797
Trip
espa