Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου

Το Ακρωτήρι χρονολογείται στην Μινωική Εποχή του Χαλκού. Ο ιστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη είναι ένα καλό παράδειγμα των χρόνων της ευημερίας για τους νησιώτες της αρχαιότητας. Μέχρι να καταστραφεί από τις τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις του 1.600 π.Χ., το Ακρωτήρι υπήρξε εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο για τη Σαντορίνη. Ανακαλύψτε λοιπόν εκείνους τους χρόνους της ακμής και το ένδοξο παρελθόν του νησιού, προσφέροντας μια ματιά στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που ζούσαν εκεί.
Ένας τόπος γεμάτος ζωή, το Ακρωτήρι ήταν μια τεράστια αγορά όπου οι έμποροι  πουλούσαν τα προϊόντα τους, όπως και ένα σημείο συνάντησης για όλους. Λόγω της θέσης της στην καρδιά του Αιγαίου, η Σαντορίνη και κυρίως ο οικισμός του Ακρωτηρίου ήταν εύκολα προσβάσιμα. Ως αποτέλεσμα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξίδευαν εκεί για να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις και να γίνουν μέρη ενός παγκόσμιου πολιτισμού.
Από τη στιγμή που θα φτάσετε στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική δομή και τους καλά διατηρημένους χώρους. Υπάρχουν σπίτια με δύο ορόφους, κολώνες και αποθήκες, σε ένα εμπνευσμένο σκηνικό λουσμένο στο φυσικό φως που προσφέρουν οι αχτίδες του ηλίου. Οι ανασκαφές συνεχίζονται, αλλά ο τόπος είναι πλέον ανοιχτός στο κοινό, για μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε το παρελθόν της Σαντορίνης!
Row 1
ακολουθήστε μας
Cape 9
Ακρωτήρι, Σαντορίνη 84 700
ΤΗΛ: +30 22860 83595
E-MAIL: info@cape9.gr
Αρ. Γνωστοποίησης: 1051792
Αρ. Γνωστοποίησης: 1051795
Αρ. Γνωστοποίησης: 1051797
Trip
espa